Mart u novembru

Kada je pravi trenutak da se pristupi pripremi godišnjeg finansijskog izveštaja? Budući da je rok za predaju dodatno pomeren od ove godine, moglo bi se pomisliti da je pravi trenutak recimo februar, ili čak mart. Naša, a i najbolje prakse upravljanja finansijama, međutim, kažu da je početak novembra ipak mnogo bolje vreme. Postoji više razloga za to. Pre svega, „rentgentski snimak“ finansijskih performansi napravljen u novembru, daje mogućnost da se ostvareni i planirani prihodi i rashodi i tokovi gotovine u blizu dva meseca rasporede, modifikuju i proknjiže tako da se postigne optimalni skup racio pokazatelja, kao i da se preduzmu eventualne korekcije koje će ih dodatno profilisati, tako da se godina završi sa adekvatnim performansama. To, osim adekvatnog prezentovanja, omogućava i kvalitetno i održivo planiranje prihoda, rashoda i naravno ukupnog poslovnog plana za narednu godinu, za šta je novembar, takođe, optimalno vreme. Pored toga, i ne manje važno, jednom definisan poslovni plan omogućava i održiv finansijski plan, a to znači i planiranje eventualnog eksternog finansiranja za realizaciju svega zamišljenog.

Ukratko, pravi trenutak je mnogo pre marta naredne godine, pravi trenutak je sada. U skladu sa tim i sa Glenfield misijom podrške za MMSP i agrobiznis, naš paket usluga knjigovodstva i finansijskog upravljanja omogućava rasterećenje za klijente fokusirane na rast prodaje, efikasnosti i upravljanje dnevnim poslovanjem. Uz automatizaciju i digitalizaciju računovodstvenih procesa, upravljanje troškovima poslovanja i zaradama, praćenje promena i registrovanje potencijalnih izazova ili mogućnosti uslovljenih promenom zakonske i poreske regulative, i dalje aktivan poseban paket dobrodošlice za knjigovodstvene usluge uz slanje promo-koda #mojevreme na office@glenfield.rs ili kroz LinkedIn poruku.

Uz sve to, saradnja sa Glenfieldom donosi vam i redovne uvide i mogućnosti za podizanje poslovanja na viši nivo, bilo kroz različite programe podrške poput onih koje redovno analiziramo kroz Private Briefing, bilo kroz posebne savetodavne usluge.