DanubeChance 2.0 – Rezultati i naredni koraci

U regionu koji čini 10 podunavskih država, u proteklih 5 godina zatvoreno je blizu 3 miliona preduzeća, čiji je zbirni promet preko 400 milijardi evra. Svedeno na godišnji prosek, radi se o 16 milijardi evra i 100 hiljada radnih mesta. To su rezultati analize u okviru DanubeChance 2.0 Interreg programa prekogranične saradnje koji sprovodiomo sa Privredna komora Srbije.

Pored kvantitativnih pokazatelja koji više nego jasno ilustruju koliki je gubitak na širem planu na svaku pojedinačnu ekonomiju regiona, projekat je iznedrio i pregled trenutnog stanja u regulatornom okviru, modelima finansijske i savetodavne podrške i izdvojio najbolje prakse, sa analizom njihove transferabilnosti.

I dok se priprema predlog konkretne akcije koja će na osnovu tih praksi u svim zemljama regiona izgraditi temelj za unapređenje ukupnog ambijenta za re-startere i time olakšati povratak makar dela radnih mesta i prometa izgubljenih izlaskom sa tržišta preduzetnika sa iskustvom, osnaženih obukama i praktičnim alatima za unapređeno upravljanje poslovanjem, u toku su i radionice na istu temu. Za više informacija, javite nam se na office@glenfield.rs